Tiramisu

RÖSTA PÅ RECEPTET (160)

(160)

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och som toppas med kakaopulver för addera smak av choklad. Efterrätten betyder "pigga upp mig" på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggvitor
1 dl
florsocker
2
äggulor
1 fpk
12 stycken Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
1 dl
starkt kaffe
kakao

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (160)

(160)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

AnnSofie

Hej
Finns det eller kommer ni att ta fram laktosfri Mascarpone? Starkt önskemål från min sida 🙂

Emma Olsson

Hej Annsofie,
Tack för ditt önskemål, jag har tagit det vidare till produktansvarige 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Helle

En undran angående receptet.
Ska det vara 2 äggvitor och 2 äggulor totalt?

Sophie Berlin

Hej Helle,
Det ska vara 2 äggvitor och 4 äggulor totalt. Du separerar äggulorna från vitorna och vispar de var för sig. De äggvitor som blir över kan du spara i kylen och steka upp som omelett till frukost eller varför inte göra en god maräng.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Marie Welander

Efterrätt med Madcarpone kaffe eventuellt mandorla i

Mary Anne Nyman

Vart tog marsalavinet vägen i receptet??

Emma Olsson

Hej Mary,
Det går utmärkt att addera vinet om man vill, det är en smaksak 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta