Spaghetti med hemlagad pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Spaghetti med hemlagad pesto och krispiga haricots verts är en fräsch och smakrik rätt som för tankarna till Liguriens kust. Denna enkla och snabblagade pastarätt kombinerar fyllig pesto med milda bönor och är perfekt för en god och lättlagad vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kruka
färsk basilika
1
vitlöksklyfta, skivad
1/2 dl
mandel, skållad
1 dl
2 msk
salt
1/2 frp
1
fast potatis
1 dl
frysta haricots vertes

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Karin

Är det inte pinjenötter i en Genovese-pesto?

Emma Olsson

Hejsan Karin,
Ja, du har rätt i en klassisk pesto genovese ska det vara pinjenötter. Men det går också att byta ut till mandel eller cashewnötter från ett prisperspektiv 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco