Toskansk brödsallad – Panzanella

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tycker du?

30min 15 ingredienser

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

4 skivor
dagsgammalt bröd, ciabatta eller italienskt lantbröd
2-3 msk
1 kvist
rosmarin
1
gurka
3
kvisttomater
1/2
röd lök
1/2 tsk
salt
Svartpeppar, nymalen
1 kruka
Färsk basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Margareta Dahlin

Den som är överkänslig för tomater, särskilt färska, är det fantastiskt gott att byta ut dem mot mogna och fasta mogna jordgubbar i detta recept! Man vänder i några som skurits i småbitar först, och sedan strösslar man några större bitar ovanpå, tillsammans med brödet, osten och basilikan. Gästen, och kocken själv, får ett saligt leende i ansikte, jag lovar 🙂 Olivoljan lockar fram de fina smakerna i bäret, ihop med fint havssalt.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco