Rostade kikärtor med Grana Padano
Vad tycker du?
Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.
Receptet är framtaget av Zeta.
Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (129)
(129)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Isabell
Hej, hur länge håller dem i en burk efter de rostats?
Anna Mellberg
Hej Isabell! Det beror lite på hur torra kikärtorna blivit i ugnen- ju torrare desto längre hållbarhet. Men 2-3 dagar är ett bra riktvärde. Titta, lukta och smaka för att avgöra. Vi tycker att de är godast precis när de är nyrostade och måste vi förvara dem och de mjuknar så rostar vi dem gärna lite till- för att få dem krispiga igen . Hälsningar vännerna på Zeta
Ella
Vill man julstäda köket en extra gång så är detta tilltugg perfekt. Mjuka inuti.
Yvonne
Hej, varför blir de rostade kikärtorna så mjuka?
Anna
Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka
Malin
Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?
Emma Olsson
Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta
Emma Olsson
Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Linda
När ska oljan användas?
Emma Olsson
Hej Linda,
Olivoljan ska ringlas över kikärtorna innan man stoppar de i ugn. Receptet ska nu vara ändrat 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta