Vispad ricotta med vinkokta fikon

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tycker du?

45min 6 ingredienser

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Vinkokta fikon
3 dl
rött vin
1 dl
socker
1
citron, zest från det yttersta skalet
Färsk timjan
1
kanelstång
8
färska fikon
Vispad ricotta
150 g
1 msk
florsocker
1
citron, zest från det yttersta skalet
Garnering
3-4 msk
flytande honung
1 dl
rostade, hackade pistagenötter
Timjan

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Katarina

Fungerar det att göra fikonen dagen innan?

Emma Olsson

Hej Katarina,
Absolut, men fikonen är som godast när de är lite ljumna. Så värm gärna fikonen innan servering.
Hälsingar, Emma från Zeta