Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser

Denna smakrika polenta med pecorino och vitt vin är en perfekt rätt som enkelt förgyller vardagen, eller varför inte imponera på dina gäster genom att servera den som en läcker förrätt till helgen? De fylliga smakerna från osten och vinet skapar en lyxig kombination som känns både rustik och elegant. Hur serverar du din polenta? Dela gärna med oss i kommentarerna!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner eller 6 förrättsportioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
grönsaksbuljong
1 ½ dl
polenta
1 tsk
färsk timjan, finhackad
Frästa grönsaker
2
vitlöksklyftor , skivade
250 g
champinjoner, kvartade
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
2 msk
färsk persilja, finhackad
70 g
färsk babyspenat

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco