Morotsbröd med kidneybönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (73)

(73)

Vad tycker du?

3tim 55min 9 ingredienser

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

limpor
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
kallt vatten
25 g
jäst
2
morötter, medelstora (150 g), rivna (150 g)
9 dl
vetemjöl special (540 g)
6 dl
grahamsmjöl (360 g)
2 tsk
salt
Extra mjöl till utbakningen

Gör så här

Tips!

Servera gärna morotsbrödet tillsammans med BreOliv eller BreOliv Mild

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (73)

(73)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Christine

Mitt bröd fick en väldigt hård yta, och ett klistrigt inner, trots genomgräddat. Om jag hade bakat det igen så hade jag sänkt temperaturen, det var nämligen färdigt redan efter 45 minuter också. Och kanske bakat på mjölk.

Marlene Isabella

Supergott bröd inte alls torrt dagen efter. Det här brödet kommer jag att baka fler gånger trots den långa jäsningen. Gott bröd behöver lång jäsning!!

Anna Mellberg

Hej Marlene! Så kul att höra! Hälsningar vännerna på Zeta

Ann-Cha

Jäsning, ugnsvärme, tid i ugnen…
Hur tänkte ni??? Ska man hitta på och chansa????

Emma Olsson

Hejsan Ann-Cha,
Jäsning, ugnsvärme och tid står i tillredningsbeskrivningen 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Knut Carlström

Blir inte klok hur Kidneybönorna skall behandlas detta skall stå i receptet. Låt bönorna rinna av
mosa eller mixa. Vilket skall man följa ? Jag följde mixade grovt. Inte bra. Förstörde degen.

Emma Olsson

Hej Knut,
Tack för att du hörde av dig! Bönorna skall först sköljas i kallt vatten. Sedan får du välja beroende på vad du har för verktyg hemma. Antingen så mixar du bönorna grovt eller mosar bönorna grovt.
Hälsningar, Emma från Zeta