Morotsbröd med kidneybönor
Vad tycker du?
Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.
Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Servera gärna morotsbrödet tillsammans med BreOliv eller BreOliv Mild
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (73)
(73)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
Christine
Mitt bröd fick en väldigt hård yta, och ett klistrigt inner, trots genomgräddat. Om jag hade bakat det igen så hade jag sänkt temperaturen, det var nämligen färdigt redan efter 45 minuter också. Och kanske bakat på mjölk.
Marlene Isabella
Supergott bröd inte alls torrt dagen efter. Det här brödet kommer jag att baka fler gånger trots den långa jäsningen. Gott bröd behöver lång jäsning!!
Anna Mellberg
Hej Marlene! Så kul att höra! Hälsningar vännerna på Zeta
Irene
Jättegott bröd👍
Ann-Cha
Jäsning, ugnsvärme, tid i ugnen…
Hur tänkte ni??? Ska man hitta på och chansa????
Emma Olsson
Hejsan Ann-Cha,
Jäsning, ugnsvärme och tid står i tillredningsbeskrivningen 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Knut Carlström
Blir inte klok hur Kidneybönorna skall behandlas detta skall stå i receptet. Låt bönorna rinna av
mosa eller mixa. Vilket skall man följa ? Jag följde mixade grovt. Inte bra. Förstörde degen.
Emma Olsson
Hej Knut,
Tack för att du hörde av dig! Bönorna skall först sköljas i kallt vatten. Sedan får du välja beroende på vad du har för verktyg hemma. Antingen så mixar du bönorna grovt eller mosar bönorna grovt.
Hälsningar, Emma från Zeta