Tiramisú med frisk citronkräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (206)

(206)

Vad tycker du?

1tim 30min 4 ingredienser

Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronsås
2 dl
saft från citroner
1 dl
vatten
1 1/2 dl
strösocker
10 till 15 st
Vicenzi Savoiardokex
Citronkräm
2 st
stora citroner, rivet skal
2 st
ägg, uppdelade i gulor och vitor
1 1/2 dl
florsocker
Toppning
rivet skal av citron
citronmeliss

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (206)

(206)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Ingegerd bengtsson

Kan jag tillaga den dessert dagen innan

Anna Mellberg

Hej! Ja, det går bra att tillaga den dagen innan. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Therese

Detta var våldsamt gott! Vi slickade skålarna!

Tips på fantastiskt desservin till denna underbara efterrätt är Brochet nr 4655. Perfekt giftermål mellan smaker!

Cass

Gjorde en variant på receptet för att minska sockermängden. Bytte ut sockret i såsen mot 1msk honung + 1msk xylitol, behöver inte värmas heller. Jag lät det stå i kylskåpet över natten. Pressade även i en liten bit färsk ingefära.

I krämen bytte jag ut sockret mot 1 msk honung i stället.

Det blev supergott! 😋 Nästa gång ska jag testa lite limoncello i såsen. 😉 Kan bara bli bra!