Tonfisksås med pasta Linguine

RÖSTA PÅ RECEPTET (141)

(141)

Vad tycker du?

25min 13 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1
bananschalottenlök
3
vitlöksklyftor
1 burk
2 tsk
torkad oregano
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
1 frp
konserverade körsbärstomater
1 dl
vatten
2 frp
tonfisk i olja, MSC-märkt
1/2 kruka
färsk oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (141)

(141)

Vad tyckte du om receptet?

18 kommentarer

Hana

Spara alltid en kopp med pastavatten innan det hälls ut, och blanda i såsen så att den reder sig! 👍🏼

David

Kan man inte ta tonfisk i vatten i stället för olja?

Anna Mellberg

Hej David! Det fungerar alldeles utmärkt. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Ulf

Fantastiskt gott, flera gånger godare än bolognese. Har gjort detta recept på pasta m tonfisksås nu i drygt ett år istället för bolognese. Som pasta använder jag den bästa såklart, Zeta Linguine.

Åsa

Yummy in my tummy, så gott det blev! Rekommenderas å det varmaste.😋🍝

Annakarin

Men åhhh!! När jag handlat allt enligt ingredienslistan så ser jag i själva tillagningen att den ska vara konserverade körbärstomater!! Jag har ju köpt en förpackning vanliga körsbärstomater när det står en förp. Varför inte skriva en burk konserverade i stället så man slipper bli frustrerad? 😒

pixie

Hej Annakarin.
Det gör inget. Jag hade bara ’normala’ lite vissna körsbärstomater hemma och ett par vanliga. Man kan skära dem i mindre bitar och lägga dem i stekpannan från början direkt efter löken och vitlöken och tomatpurén. Låter man tomatpurén att stekas med så ger det lite mer smak. Man kan anpassa kryddningen efter behov om man tycker att det behövs mer smak. Jag hade inte kapris hemma men såsen blev ganska god åndå. Enkel och snabb vardagsrätt.

Sophie Berlin

Hej Annakarin,
Vi är verkligen ledsna för detta, vi har nu ändrat i ingrediensförteckningen.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Rebecka

Jag tog på lite fetaost och hackade massa koriander och hade på. Blev så sjukt gott!!! 😋

Lennart

Gott! Jag kommer att laga denna rätt fler gånger👍

Eva Almskoug

Varför inte använda oljan som finns i burken, den har ju smak av tonfisken!
Använd den plus lite god olivolja. Mmm!

Eva Söderlindh

Så himla gott! Kan verkligen rekommenderas..

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco