Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och skysås
Vad tycker du?
Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.
Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Du kan byta ut ankbröstet till kycklingbröst om du föredrar det. Tänk då på att innertemperaturen ska vara 72 grader då.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (142)
(142)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
Linn
Hej, hur ska man värma betorna bäst så de inte smakar uppvärmda?
Anna Mellberg
Hej Linn! Vi skulle värma dem försiktigt på medelvärme i en kastrull med lite vatten i botten och med locket på lite snett så att lite av ångan kommer ut. Hälsningar vännerna på Zeta
Dominika Daubenbüchel
Hej Hej!
Hur mycket pepparskyn? Är det valfritt?
Emma Olsson
Hejsan Dominika,
Ja, det är valfritt och efter smak 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Birgit Pöllänen
Ska det vara en hel 750 ml flaska vitt vin och går det bra med alkohol free vitt vin.
Hälsningar
Birgit
Emma Olsson
Hejsan Birgit,
Det ska vara en hel flaska med vårt matlagningsvin som är 250 ml. Vinet är såklart alkoholfritt.
Hälsningar, Emma från Zeta
Ulf Karlsson
Skall all vätska koka bort när man gör anksky? När skall fonden i?
Hälsningar
Ulf
Emma Olsson
Hejsan Ulf,
Nej, all vätska ska inte koka bort. Matlagningsvinet ska koka torrt vilket betyder att det kommer ånga bort och reduceras en del. Sedan när man har i körsbärstomaterna har du i fonden. Låt sedan skyn reducera en stund så att den får en bra konsistens. Sila skyn för att sedan servera 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta