Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tycker du?

1tim 4 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

Mascarponemousse
1 frp
Mascarpone, 250 g
150 g
yoghurt, 10 %
1/2 dl
strösocker
1
citron, zest och saften
Hallonmaräng
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
hallonpuré, färdig
Chokladsmul
30 g
mörk choklad av fin kvalitet, finhackad
5 skorpor
cantuccini mandelskorpor Colussi
Hallonsås
1 dl
hallon, frysta hela hallon
1/2 dl
strösocker
Topping
färska hallon
Färska örter som tex körvel
Hallonsorbet

Gör så här

Tips!

Använda gärna kikärtorna och rosta som snacks innan maten.

Recept på rostade kikärtor med Grana Padano

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Jennifer

Vad ska det vara för yoghurt?

Emma Olsson

Hejsan Jennifer,
Du kan använda vilken yoghurt som helst som har 10% fetthalt, exempelvis Grekisk-yoghurt.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Linda

Hej! Undrar hur många receptet är för? Det står säkert någonstans men jag hittar det inte 🙂

David

Hej!

I ingredienserna står det yoghurt 10% medan i instruktionerna står det blanda med färskost. Ska det vara yoghurt eller färskost?

Hälsningar,
David

Emma Olsson

Hej David,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta! Man blandar mascarpone med yoghurt samt citronzest till en slät kräm. Receptet är nu uppdaterat.
Hälsningar, Emma från Zeta

Jenny

Hej, låter gott men får inte ihop text, bild och recept. Det bild på hallonsorbet men recept på hallonsås… är det tänkt att man ska köpa sorbeten? Eller har det helt enkelt blivit fel?

Linda

Här flikar jag in, har egentligen ingen koll alls men undrade detsamma och lusläste receptet. Under ”topping” står det hallonsorbet, därför är nog tanken att man ska köpa det 🙂

Emma Olsson

Hej Jenny,
I receptet är det både hallonsås och hallonsorbet. Vi har valt att man själv får välja om man vill göra egen sorbet eller köpa färdig 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco