Över 50 år av goda smaker från Italien
1971 kom Zetas första olja från Italien till Sverige. Det var början på mer än 50 år av goda smakupplevelser. Vi bjuder på våra bästa smultronställen i Italien, goda recept, spännande nedslag i vår historia, tävlingar, kunskap och mycket mer.
Benvenuto till Zeta
Zetas grundare Fernando Di Luca på väg till Sverige från Fano i Italien på sin Lambretta 1961.
Familjemiddagar med hela släkten i huset på Via Martino da Fano 1948. Hela det italienska köket har format Zeta.
Fernando Di Luca tog olivoljan till Sverige i början av 1970-talet. Det har alltid varit viktigt för Fernando att stötta konsumenterna.
Mer än 50 år av smultronställen i Italien
Här har vi samlat våra bästa tips på italienska restauranger, sevärdheter, vingårdar m.m. från familjen Di Luca, medarbetare och producenter. Hoppas du hittar något du gillar som kan bli ett framtida resmål.
Dela med dig av ditt Italien!
Vi skulle bli väldigt glada och värdesätter mycket om du också vill dela med av dina smultronställen i Italien, så blir det ännu fler tips att njuta av. Fyll i formuläret och skicka in ditt tips.
Som portier på Hotell Malmen mötte Fernando kärleken. 1969 gifte han sig med Louise under en ek i Sörmland. Idag driver de tre barnen, Gabriella, Christian och Paola, företaget vidare.
Smaken framför allt, och njutningen! På Zeta är vi övertygade om att inte bara kroppen mår bra av god och nyttig mat, även själen jublar av goda samtal runt bordet.
Fernando Di Luca introducerade både olivolja och pasta i Sverige och förändrade svensk matkultur. Fernandos favorit är Pasta Puttanesca, med spaghetti och rikligt med sardeller.