Pasta Zeta al forno

RÖSTA PÅ RECEPTET (88)

(88)

Vad tycker du?

2tim 10min 9 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Zeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan på en italiensk måltid - då är det här det bästa receptvalet!

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
salt
tomatsås, se ingredienslista nedan
Italienska köttbullar, se ingredienslista nedan
1 frp
1 frp
Tomatsås
4
vitlöksklyftor, hackade
2 frp
krossade tomater
1/2 dl
2
lagerblad
1 msk
oregano
1 msk
honung
1 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Köttbullar
500 g
köttfärs
1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
ägg
1 dl
färsk basilika, hackad

Gör så här

Tips!

Svinntips! Rätten passar utmärkt att värma som lunchlåda dagarna efter kan också frysas.   

Vill du få lite chilihetta i rätten kan du med fördel välja Zetas chilikryddad salsiccia och/eller låta en nypa chili koka med i tomatsåsen. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (88)

(88)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Mustafa

Hej,

Kan man tillaga maträtten men avvakta att lägga in den i ugnen över natten och ha den i kylen över natten?

Anna Mellberg

Hej Mustafa! Det fungerar säkert, men vi har inte testat det. Det vi kan tänka oss är att pastan kan dra åt sig en hel del vätska från såsen under natten och göra rätten något ”torrare”. Om du testar får du gärna återkomma med hur du tyckte att det blev. Hälsningar från Zetas provkök

Thoma

Ingen lök?

Sophie Berlin

Hej Thoma,
Det är inte nödvändigt men om du är en lökfantast skulle jag rekommendera att finhacka den och fräsa tillsammans med vitlöken till tomatsåsen.
Vänliga hälsningar, Sophie från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco