Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tycker du?

1tim 30min 1 ingredienser

Grönkål och vitkål som steks tillsammans med klassiska italienska smaker som rosmarin, kapris, citron och sardeller blir ljuvligt gott. Servera gärna med grillade kycklingspett till.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kycklingfiléer
500 g
kycklingfilé
Marinad
3 msk
tomatpuré
2 st
finrivna vitlöksklyftor
1 msk
färsk timjan, hackad
1 tsk
nymalen svartpeppar
Kålfräs
500 g
vitkål
500 g
grönkål
3 st
finhackade vitlöksklyftor
1/2
finhackad chili
1 kvist
färsk rosmarin
2 msk
pressad citron
rivet skal av 1 st citron
salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Hannah Linnros

Jättefräscht och gott kålfräs. Brukar ofta blanda med pasta och servera med grillost.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco