Krispiga smashed potatoes

RÖSTA PÅ RECEPTET (203)

(203)

Vad tycker du?

1tim 15min 7 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
8-10
fasta potatisar
1-2 tsk
torkad timjan
salt och peppar
3-4 st
vitlöksklyftor
färsk timjan

Gör så här

Tips!

Potatisarna kan penslas med någon av våra smaksatta oljor strax innan servering. Förslagsvis Zeta chiliolja för lite mer hetta eller Zeta citronolja för en frisk citruston.

Tips!

Svinntips! Överbliven potatis som ligger och tar plats i kylen passar utmärkt att använda till den här rätten.  

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (203)

(203)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

t.!

Det blev precis så gott som ni breskriver rätten. Och enkelt att göra. Jag använde små förskpotatisar och det gick utmärk

Anna Mellberg

Hej Gittan! Så roligt att höra, vi gillar också de här krispiga potatisarna mycket! Hälsningar från vännerna på Zeta

Ingrid

”Strössla vitlöken över plåten”… Betyder det att man inte ska göra det över potatisen??

Anna Mellberg

Hej Ingrid- nej, strössla över potatisen som ligger på plåten. Lycka till önskar Anna på Zeta

Fredde

Hur länge ska potatisen kokas?

Anna Mellberg

Hej Fredde! Koka potatisen tills den är klar, använd potatissticka eller tandpetare för att känna efter om den är genomkokt. Lycka till och glad sommar önskar Anna på Zeta

Therese Viklund

Ska man spara skalet på potatisen eller kokar man den utan?

Sophie Berlin

Hej Therese,
Skalet ska vara kvar eftersom det blir så krispigt och gott vid tillagning, dessutom innehåller det en massa nyttigheter. 🙂
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco