One pot lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tycker du?

45min 13 ingredienser

Alla älskar vi lasagne men handen på hjärtat så är det meckigt och tar lite emot att göra på grund av tiden det tar. Men inte längre! Här kommer en genvägarnas lasagne som du faktiskt även hinner göra en vardag. Allt i samma panna - bara hacka, steka och sedan sköter det sig självt i ugnen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
500 g
köttfärs
1 tsk
torkad oregano
2 frp
konserverade körsbärstomater
salt
nymald svartpeppar
1 frp
Till servering
färsk basilika
bröd
grönsallad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Caroline

Den här lasagnen är sååå god! Brukar ha i lite pesto med soltorkad tomat och chili för lite extra sting och det blir jättegott!

Birgitta Norsten

Tetstade denna lasagne och den blev supergod, jag la till salsiccafärs och jag hade bara en burk körsbärstomater så det fick koka med lite färska körsbärstomater👍Den blev supergod med lite bröd som vi doppade i olivolja.
Jag la in den på min blogg https://underbarahem.wordpress.com/2024/11/23/en-toppengod-lasagne-fran-zeta/ kollar ofta era recept

Ha det bra och fortsätt med era underbara ingredienser👌
Med vänlig hälsning, Birgitta

Markus Kristoffersson

Det var mig det värsta jag någonsin smakat, mozzarellan blev bara seg och gummiaktig. Ingen smak i sås eller pasta. Pastan var underkokt på de flesta ställena för det fanns på tok för lite sås för att den skulle bli lagad. Att ens jämföra detta med riktig lasagne är ju ett skämt, skäms på Zeta som visar detta recept på deras sida.

Anna Mellberg

Hej Markus! Så tråkigt att höra. Som du ser i många av kommentarerna tidigare så är det här ett omtyckt recept av många. Vi gör det också väldigt ofta här i receptgruppen. Därför har vi analyserat det här receptet för att förstå vad vi inte varit tydliga med- för att förstå vad som kan ha gått fel hemma hos dig. Vi kom fram till följande; Tänk på att det är viktigt att såsen inte kokar för länge så att den förlorar en massa vätska (vi har förtydligat det i receptet nu). Var också noga med att täcka alla plattor med sås. Vi har också nu förtydligat att det är konserverade körsbärstomater som vi menar ska användas. Lycka till vid nästa försök- eller om du hittar ett annat recept som du gillar bättre. Ibland blir det inte riktigt som tänkt sig helt enkelt! Vi önskar dig många långa och härliga måltider tillsammans med nära och kära. Hälsningar Anna på Zeta

RS

Fantastisk, gör aldrig vår gamla variant längre utan nu är det denna eller en ”open” variant.

Anna Mellberg

Hej! Så kul att höra, det är ett fantastiskt recept. Hälsningar från vännerna på Zeta

Marcus

Jättegod, har ersatt denna med våran gamla lasagne 🙂

Kerstin Cederholm

Fantastiskt god, men för lite pasta för min smak. Nästa gång prövar jag med några extra plattor.