Brasato al Barolo
Vad tycker du?
Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (74)
(74)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Christer
Har ni något förslag på vilken Barolo man ska hälla i grytan?
Mvh
Christer
Anna Mellberg
Hej Christer! Jag tycker inte att du ska använda en Barolo i grytan- trots namnet på rätten. Spara Barolon och använd det vinet som måltidsdryck istället- jag tror till och med att vi skriver det i introduktionen till receptet. Lyssna med ditt Systembolag- så plockar de ut passande viner, både till dryck och som ingrediens. Vi använde ett betydligt enklare vin gjord på druvan Barbera sist vi lagade detta goda långkok. Även vårt röda Zeta matlagningsvin funkar som ingrediens. Lycka till, hälsar Anna på Zeta
Lisa
Hur gör man potatispurén? Bara vanlig potatismos men att man även har ner riven parmesan, typ?
Anna Mellberg
Hej Lisa! Ja, det fungerar precis så. Men vill du ha ett recept att följa kan du kika på purén som finns i vårt recept: ”Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispure” Lycka till önskar vännerna på Zeta
Cissi
Hej, funkar detta att göra någon dag i förväg och frysa in?
Eagle Hill Kitchen
Alla grytor blir bäst om de får stå och ”gotta till sig” en dag eller två innan den avnjuts. Så mitt tips är att du tillagar grytan och låter den vila ett dygn i kylen, därefter kan du frysa in den.
Anna Mellberg
Hej Cissi! Det fungerar bra att frysa in. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Petteri Nyström
Wow, detta måste prövas, tack för receptet!
Anna
Hej,
Ska det vara både 1 flaska Barolo OCH 3 flaskor matlagningsvin, eller antingen eller?
Tack på förhand!
Anna Mellberg
Hej Anna! Du väljer något av alternativen, inte båda två! Lycka till önskar vännerna på Zeta