Hållbarhet och förvaring av Halloumi
Halloumi har en lång hållbarhet, 14 månader i packad form. När förpackningen är öppnad håller den 2-3 dagar i kylskåp, tack vare sin torra konsistens.
Dessutom går Halloumi alldeles utmärkt att frysa!
Tips: Skiva gärna osten innan du fryser in den, då kan du ta fram rätt antal skivor och slipper spill. Tina skivorna en stund innan du steker eller grillar dem.
Bruten kylkedja?
Ibland kan det dock hända att du hittar din halloumiförpackning alldeles rund och ”uppsvälld” i kylskåpet. Anledningen till detta kan vara att din ost någon gång under kedjan från lager till butik till kylskåp förvarats för varmt. Detta startar en jäsprocess i förpackningen som gör osten sur och oaptitlig. Under sommarmånaderna är det bra att använda kylväska då man handlar kylvaror såsom ost, kött och mjölk.