Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (202)

(202)

Vad tycker du?

30min 12 ingredienser

Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, finhackad
4
vitlöksklyftor, finhackade
1/2
röd chili, hackad
1/2 dl
1 frp
krossade tomater
1 frp
1/2 frp
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
pastavatten
Till servering
färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (202)

(202)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Eva

Mycket gott, lagom 🌶️😋😋😋😋.
Kul att prova något nytt

Sonja

Gillade receptet mycket! Enkelt och lätt att variera utifrån tycke och smak. Har inte använt mascarpone så här förut, men det var inte sista gången! Kan varmt rekommenderas, skulle tro att det passar barnfamiljer också.

Anna Mellberg

Hej Sonja! Vi håller med dig, visst är det roligt att hitta ett nytt användningsområde för mascarpone (som annars är så förknippad med efterrätter som t ex tiramisu) Tack för att du tog dig tid att skriva, hälsningar vännerna på Zeta

Anders

Väldigt gott. Dock lite för mycket ost enligt min smak.

Lotta

Kan man förbereda mkt innan? Tänkte ha ett stort kalas och bjuda på detta till ca 20 personer och skulle behöva förbereda dagen innan

Anna Mellberg

Hej Lotta! Jag skulle göra klart såsen dagen innan och förvara den i kylskåp. På serveringsdagen skulle jag värma upp den på spisen och blanda med den nykokta pastan. Lycka till med bjudningen önskar Anna på Zeta.

Pernilla

Så himla enkel och god! Kryddade på den lite mer med chili och en touch av ajvar relish.
Mycket uppskattad i hela familjen!

Johanna

Supergott! Lika gott dagen efter så perfekt i matlådan med