Saftig äppelkaka med ricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tycker du?

1tim 30min 12 ingredienser

Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
6 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äpplen
1
citron, zest och juice
3
ägg
2 dl
strösocker
1 dl
mjölk
1 dl
1 frp
3 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
majsstärkelse
1 1/2 tsk
bakpulver
2 msk
pinjenötter
3 msk
honung

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Tina

Hej ska baka denna till en tjejmiddag och en av tjejerna tål inte nötter. Vad kan jag byta pinjenötterna mot? 😊

Anna Mellberg

Hej Tina! Vi föreslår att du frågar din vän om hon tål någon typ av frö, tex solrosfrö. I sådant fall kan du använda det istället. Hälsningar vännerna på Zeta

Jenny Karlsson

Hej! Går denna bra att frysa?

Anna Mellberg

Hej Jenny! Det har vi inte testat, men vi tror absolut att det går bra. Hälsningar vännerna i Zetas provkök.

Erika Lindell

Hej
Bakade denna härliga äpple kaka idag. Blev väldigt uppskattad av familjen.Jag serverade lite lättvispad grädde till vilket blev jätte gott. Vi drömde oss bort till Italien en stund. ❤️🇮🇹

Lotta Polfeldt

Ni menar alltså majsmjöl, inte majsstärkelse = maizena stärlekse?

Anna Mellberg

Hej Lotta! Ja, du har rätt- tack för att du påpekade detta! Det ska stå majsstärkelse- det har skrivits fel i receptet och vi har nu rättat det. Lycka till med äppelkakan. Hälsningar Anna på Zeta

Runa Hjälmefjord.

Bakade denna kaka idag. God och uppskattad. Vi åt den med vaniljsås. Den blev inte fluffig precis. Men knaprigt god runt kanterna.