Maten & Säkerheten
Mat berör alla, 365 dagar om året. Maten ska bidra med mättnad och välbefinnande, men också passa in i vardagspusslet. Maten ska också produceras enligt sunda värderingar och vara säker. Ett ansvar vi tar på största allvar.
Vi tror på morgondagen och den goda viljan. Som vi ser det, vill de allra flesta göra hållbara val som är bra för planeten och hälsan, bara förutsättningarna finns. Det är vårt ansvar att göra de valen enkla. Hållbarhetsarbetet hos Zeta, något av det viktigaste vi gör, kallar vi ”Care of Di Luca”.
Bra mat för oss är god, hälsosam och livsmedelskedjan präglas av ansvar samt långsiktighet. Som vi ser det, får marken brukas men inte förbrukas oavsett mat på tallriken.
Vårt ansvarMat berör alla, 365 dagar om året. Maten ska bidra med mättnad och välbefinnande, men också passa in i vardagspusslet. Maten ska också produceras enligt sunda värderingar och vara säker. Ett ansvar vi tar på största allvar.
All mat har klimatpåverkan, men det finns nyanser. Med eftertanke kring vad man stoppar i munnen kan alla hjälpa naturen på traven. En bra sak är att maten blir uppäten, inte slängd.
Mat påverkar hälsan, både i nutid och framtid. Därför ska alla kunna njuta av god och hälsosam medelhavsmat varje dag. I kombination med lustfylld rörelse blir välmåendet som allra bäst.
Bra mat och sunda vanor som varar i det långa loppet är hjärtefrågor för oss på Di Luca & Di Luca. Därför stödjer vi utvalda organisationer och verksamheter som också har siktet inställt på bättre folkhälsa och hållbar matproduktion.