Halloumibiffar med zucchini och morot

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Saftiga vegetariska biffar av halloumi som bidrar med fin sälta och lite naturlig sötma från morot. Passar perfekt att äta med sallad på späda skott. En kryddig hummus och några bitar färskt surdegsbröd är riktigt goda tillbehör.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
zucchini, riven
1 tsk
salt
100 g
morot, riven
2 frp
2
ägg
1/2 dl
maizena
1 dl
ströbröd
Sallad
gröna blad
1 frp
körsbärstomater
Serveras gärna med
surdegsbröd

Gör så här

Tips!

Tycker du att halloumi är för salt? Lägg osten i en bunke med kallt vatten och låt stå i kylskåpet över natten. Då försvinner lite av sältan.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Nisse

På tok för salt recept.

Anna Mellberg

Hej Nisse! Halloumi i sig kan vara rätt salt. Vårt tips är att du lägger halloumi i en bunke med kallt vatten och ställer in den i kylen över natten. Dagen efter har osten blivit mindre salt. Lycka till i köket hälsar vännerna på Zeta

Peter Kvant

Hej! Spännande och välsmakande recept. 6 ”biffar” får jag dock inte att hålla ihop (och vända!) i mitt kök och panna. 8-9 st blir bättre/lättare. Stek lätt i lite smör och fin olivolja.

Monica

Jättegott! Gör det för tredje gången idag.

Anna Mellberg

Hej Monica! Så roligt att höra och tack för att du berättar det. Hälsningar vännerna på Zeta

Benny Karlsson

som köttätare trodde jag inte att jag skulle ge maxpoäng till en vegetarisk rätt.! Men det här är helt klart den godaste biff vi ätit! Tack Zeta.

Marie

Den är ju inte vegetarisk när det är ägg i..

Anna Mellberg

Hej Marie!
Vegetarisk mat kan innehålla både ägg och mjölkprodukter- det kallas för ”lakto-ovo-vegetarisk mat” och är den vanligaste definitionen av ”vegetarisk mat”. ”Vegansk mat” innehåller däremot inte ingredienser från djurriket. Hälsningar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco