Burrata med ugnsbakade tomater
Vad tycker du?
Dags att provsmaka TiktTok-sensationen med ugnsbakade tomater och krämig burrata! Succérätt som finns i många olika varianter, men den godaste hittar du här. Servera som förrätt eller på buffébordet.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (39)
(39)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
Gunilla
Jag bytte ut rosmarin mot basilika, blev så himla gott!
Catarina
Supergott! Kommer absolut göra det igen…
Jag tillagade tomaterna i airfryer använde lite olja ca 25 minuter rörde om efter halva tiden.
Eva Foyer
Varför ska inte burratan vara i ugnen? Varför ska den serveras kall på de i och för sig heta tomaterna? Vore det inte godare om osten var lite lätt smält åtminstone? Undrar jag, nyfiken på er kommentar.
Anna Mellberg
Hej Eva! Burrata är en ost med en härligt lös och gräddig fyllning. Den behöver alltså inte smälta för att få krämig konsistens. Vi tycket att den bäst kommer till sin rätt om den inte upphettas. Den innehåller en hel del vätska vilket gör att den inte fungerar optimalt i varmt tillstånd. Om du inte vill att osten ska vara kylskåpskall så tar du ut den i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Lycka till med matlagningen, hälsar Anna på Zeta
Tuula
Är så lycklig över att Zeta ger recept med det goda italienska köket. Kan inte längre resa till underbara Italien men nu kommer Italien till mig via Zetas recept. Mille Grazie🙏
Anna Mellberg
Hej Tuula! Det låter helt fantastiskt och vi blir så glada att du tar dig tid och skriver det. Hälsningar vännerna på Zeta
Lars Forsström
Sitter här mitt i natten och ser dessa gastronomiska recept, man blir ju alldeles galen!
Anna Mellberg
Hej Lars! Vi blir så glada att höra att du gillar våra recept och att de håller dig sällskap igenom natten! Vi hoppas dock att du får sova några timmar också:-D Nu önskar vi dig en riktigt härlig och GOD Påsk. Hälsningar vännerna på Zeta