Sallad Nicoise

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tycker du?

25min 9 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
ägg
6
medelstora kokta potatisar, gärna Amadine
300 g
haricots verts
200 g
tonfisk
1/2
rödlök
1 frp
cocktailtomater, gärna i olika färger
2
Hjärtsallader
Dressing
2 msk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta
3
Sardeller, filéer
2 tsk
kaprisspad
1 1/2 dl
1/2 dl
färsk timjan, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Håkan

Man ska väl koka potatisen? 🤔

Anna Mellberg

Hej Håkan! Ja, du har helt rättt. Använd gärna potatis som blivit över från en annan måltid. Vi har förtydligat receptet nu. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco