Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tycker du?

45min 18 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med ett gott bröd som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Fisk- och skaldjurssoppa
3
vitlöksklyftor, hackade
2
gula lökar, skivade
1
stjälk selleri, skivad
1
morot, tärnad
1/2 dl
1/2 tsk
chiliflakes
5 dl
vatten
2 1/2 msk
hummerfond
2 frp
krossade tomater
1 msk
torkad oregano
400 g
fryst vit fisk, exempelvis Sej eller Allaska Pollok
350 g
fryst skaldjursmix
450 g
frysta tillagade blå musslor
salt
nymalen svartpeppar
färsk oregano
Pinsa med oliver
1 frp
1
vitlöksklyfta, pressad
1 dl
salt
nymalen svartpeppar
färska örter, hackade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco