Osso buco

RÖSTA PÅ RECEPTET (431)

(431)

Vad tycker du?

1tim 16 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Osso buco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, finhackad
3
vitlöksklyftor, finhackad
1/4
rotselleri, tärnad
1
morot, tärnad
1 frp
konserverade körsbärstomater
2 dl
vatten
3 msk
kalvfond
3 msk
färsk rosmarin, finhackad
1 1/2 kg
kalvlägg
2 msk
vetemjöl
salt
nymald svartpeppar
2 msk
bladpersilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (431)

(431)

Vad tyckte du om receptet?

19 kommentarer

Birgitta Danielsson

För hur många?

Anna Mellberg

Hej Birgitta. Det är för 4 portioner. Hälsningar vännerna på Zeta

Nilla Pettersson

Jag lagar min på tjocka skivor högrev, byter ut rotselleri mot stjälkselleri och vinet mot zest och saft av en apelsin. Serverar krämig saffransrisoni och gremolata till.

David

Hej,
Går det bra att göra osso buco på fläsklägg?

Kalle

Hi. Yes it does. We have a classig recipie in Sweden with pork, rutabaga, potatoes and carrots. Put everything in a pan, fill with beer. Taste with salt, pepper and allspice. Mash the vegetables when they are cooked and mix with the beer from the pan.

Sophie Berlin

Hej David,
Det går fint att göra ossobuco på skivad fläsklägg. Lycka till!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Staffan

Mycket bra recept, alla jag bjudit på denna Ossobuco har visat stor uppskattning. Jag gör den på ren. Grytan står på spisen, ser fram emot en härlig fredagsmiddag. Vill man ha pasta till, testa Pappardelle.

Peter

Åt denna på resturant Deli di Luca med rissotto. Det var vansinnigt gott så tummen upp för Mr di Luca och Zeta på en o samma gång 👍

Pelle

Vad kan man använda istället för kalvlägg om man inte får tag på det?

Sophie Berlin

Hej Pelle,
Kalvlägg är den klassiska styckningsdetaljen för Ossobuco och det jag skulle rekommendera. Om du inte får tag på det så prova att laga rätten på fläskkarré med ben men då korta tillagningstiden.
Kul att veta är att Ossobuco betyder ”ben med hål i” och syftar på det skivade köttet med benet i mitten som sedan får ett hål när märgen kokat bort.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Tina

Har lagat det här receptet två gånger och det är så vansinnigt gott. Tyvärr är kalvlägg inte helt enkelt att få tag på, inte här hos mig iallfall, vilket är synd då det är en minst sagt underskattad styckdetalj.
Vi serverade vår ossobuco med risotto milanese och gremolata vilket är en fantastisk kombo. Skippa för guds skull inte gremolatan! Den är pricken över i:et.

Richard

I de internationella butikerna, de lite större med en bemannad köttdisk har dom ofta kalvlägg, till riktigt bra priser dessutom. 70:-/kg i skrivande stund.

Martina

Man kan med fördel ta kycklinglårfilé (gärna majskyckling) och låta stå och småputtra minst lika länge. Köttet faller i sär och samma underbara smak!

Egon

Det absolut bästa jag ätit. Tips ta makaroner och ketchup till. Det blir jättegott (:

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco