Vinägerinkokt lax

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)

Vad tycker du?

45min 1 ingredienser

Inkokt lax med smak av färsk dill och svartpeppar med en härlig sås till. Här är den traditionella ättikan utbytt mot en fruktig vinäger, vilket ger en djupare smak. Enkel och god rätt att servera på påskbordet, sommarfesten eller julbuffén. Tricket att skära i kuber gör det inte bara godare utan hela serveringen blir fräschare och elegantare.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
hel mittbit av lax, urbenad
Lag
1 1/2 dl
strösocker
7 dl
vatten
1 tsk
svartpepparkorn
3 st
lagerblad
2 st
dillkvistar
1 tsk
salt
Sardell- och kaprismajonnäs
2 dl
späda majonnäs
1 1/2 msk
Kapris medelstora grovhackade
Nymalen svartpeppar
Till servering
salladsblad
dillkvistar
citronklyftor

Gör så här

Tips!

Servera med sardell- och kaprismajonnäs och citronklyftor

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer