Vinägerpicklade grönsaker
Vad tycker du?
Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.
Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Många rätter får ett smaklyft med hjälp av lite syrlighet. Prova att servera picklade grönsaker till din favoriträtt. Zeta Vitvins- och Rödvinsvinäger Riserva har en vinägersyra på hela 7,1 % och är fatlagrad i två år. Lagringen ger en rund och behaglig syra.
Tips!
Låt burkarna stå kylt så kan picklingen hålla i upp till ett år.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (27)
(27)Vad tyckte du om receptet?
2 kommentarer
Margareta Karonen
Hur lång tid bör inläggningen stå före användning?
Anna Mellberg
Hej Margareta! Tack för din fråga och så kul att du har hittat det här receptet- picklade grönsaker är ju så gott! Vi skriver i receptet att de bör stå minst en dag i kylskåp för att grönsakerna ska dra åt sig tillräckligt med smak från lagen. Du hittar alla instruktioner under fliken ”Gör så här” till höger om ingredienslistan (om du använder en mobiltelefon) Hälsningar Anna på Zeta