Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (172)

(172)

Vad tycker du?

1tim 30min 7 ingredienser

Spaghetti con Pomodorini al forno. Ugnsrostade tomater får en ljuvlig sötma och lyfter denna pastarätt tillsammans med parmesanen och pinjenötter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti
500 g
körsbärstomater halverade
2
vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk
honung eller råsocker
1/2 tsk
flingsalt
1-2 tsk
örter t ex hackad rosmarin, salvia eller basiilika
Till servering
pinjenötter rostade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (172)

(172)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Ann-Sofie

Jag rostade tomaterna med vitlök, olivolja och salt i airfryer (200 grader, 15 minuter) och blandade sen i resten av ingredienserna. Följde tipset från Sofia att hälla i lite balsamvinäger, och tog bara lite råsocker. Smulade över lite blåmögelost istället för parmesan. Blev mycket gott!

Anna Mellberg

Hej Ann-Sofie! Kul att du fick en härlig måltid! Vi tycker så mycket om att höra hur ni experimenterar i köket och sätter er egen prägel på recepten. Tack för att du skriver och berättar! Hälsningar Anna på Zeta

Jenny

Blev lite väl sött, men kan bero på att jag använde tomater från växthuset.

Sara

Jag kastade i färsk spenat o toppade m fetaost, skippade pinjenötterna. Fräscht o extremt gott!

Christina

Jag brukar dra ner på honungen när jag använder hemodlade tomater (och använder mer tomater än vad som står), tonåringarnas favorit!

Kalle Wiklund

Mycket, mycket gott tillsammans med Zinfandel-vin. Nån som har tips på hur man kan justera receptet för att göra detta ännu godare?

Sofia

Var mycket gott att slänga i lite balsamvinäger!