Pastasallad med pesto och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (719)

(719)

Vad tycker du?

20min 8 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Casa Di Luca Strozzapretti
12
röda körsbärstomater delade
basilikablad
1
rödlök, skivad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (719)

(719)

Vad tyckte du om receptet?

21 kommentarer

Agneta Zervens

Ni är alltid bra!

Anna Mellberg

Tack Agneta! Vi tycker att du är bäst som tar dig tid att säga så fina ord till oss. Vi önskar dig en skön dag i solen, hälsningar vännerna på Zeta

Martin Axelsson Ahola

Passar utmärkt att servera tillsammans med grillad kycklinglårfilé.
Marinera kycklingen i olivolja, timjan, vitlök, citronzest, chiliflakes, salt och peppar.

Sophie Berlin

Hej Martin,
Låter som en perfekt sommarrätt – tack för tips!
Hälsningar, Sophie på Zeta

Sara Jönsson

Hejsan!
Kan man endast blanda pasta och pesto och utesluta det andra?

Chris

Gör detta säkert 1 gång i veckan, smidigt och smarrigt 😛

Karin

Hur lång är hållbarheten i kyl?

Emma Olsson

Hej Karin,
Hållbarheten är mellan två till tre dagar om maträtten förvarats i kylskåpet.
Hälsningar, Emma från Zeta

Ingela

Hur blir det om man blandar ihop pasta o pesto och förvarar i kyl dagen innan? Ska man blanda i olivolja för att förhindra att allt blir en stor klump? Blandar i tomat o parmesan innan servering…

Emma Olsson

Hej Ingela,
Det går alldeles utmärkt! Du kan ha pesto och pasta i kylen dagen innan och sedan innan du har i tomat och parmesan ha i lite extra olivolja och rör om.
Hälsningar, Emma från Zeta

Julia

Väldigt gott och enkelt att göra!👌
Rekommenderas verkligen!

Ingrid Hofvander

Kan man äta den kall? 😊

Emma Olsson

Hej Ingrid,
Absolut kan man äta pastasalladen kall. Utmärkt att ta med på picknick.
Hälsningar, Emma från Zeta

M

Serveras den kall eller varm??

Emma Olsson

Hejsan,
Du kan servera pastasalladen varm eller kall. Den är utmärkt att ta med ut på picknick.
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco