Klassisk Grekisk sallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (310)

(310)

Vad tycker du?

15min 11 ingredienser

I Grekland serverar man oftast osten som en hel bit ovanpå salladen, toppad med torkad oregano och rejält med god olivolja!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gurka, skalad och hackad i grova bitar
6
tomater, i bitar
1
rödlök, skivad
1 fpk
Fetaost, á 150 g
1 tsk
oregano
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (310)

(310)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Solvig Ekman

Smidigt och lätt att göra.

Stargazer

Enkelt, genuint och en lika förtjusande som svalkande lunch en varm sommardag oavsett om man befinner sig i Grekland eller någon annanstans.

Om det inte är för tidigt på dagen så är det också en rätt där det passar utmärkt med ett väl kylt glas Retsina till som går oerhört väl ihop med den skarpa och lätt bittra färska rödlöken, den mycket speciella smaken på de grekiska oliverna och den typiska grekiska fårosten med sin genomträngande smak.

Det där med att ”I Grekland serverar man oftast osten som en hel bit ovanpå” är väl en lite av en knäckfråga. Själv har jag på plats i Grekland fått osten i ca speltärningsstora kuber, i tunna stavar och ett otal liknande variationer, och – naturligtvis – ett flertal gånger även i ett homogent block som beskrivs ovan.

Smaken och vad man vant sig vid kan väl få avgöra, och exakt vad som är vanligast och mest genuint lämnar jag med varm hand över till andra att utreda.

Ha det gott och lycka till!
Stargazer