Receptinspiration

Italiensk paj

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Till receptet
Basilika- och parmesanaioli

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

Till receptet
Aioli

Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan. Om du vill kan du vända ner någon matsked olivolja som smaksättning när såsen är klar. Vispas eller mixas olivolja för hårt blir den bitter i smaken, därför väljer vi i Zetas receptgrupp att vända eller röra ner den i slutet.

Till receptet
Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.

Till receptet
Frasiga parmesanpinnar

Tilltugg till fördrinken? Frasiga smördegspinnar är både enkelt och gott.

Till receptet
Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater

Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.

Till receptet
Parmesanostpaj

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

Till receptet
Minipizzor med sardeller och oliver

Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.

Till receptet
Caesardressing

Caesardressing med sardeller och parmesan. Ett måste till den klassiska caesarsalladen, passar även till andra sallader, grillad kyckling eller fisk.

Till receptet
Pastasallad med pesto och parmesan

Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

Till receptet
Smördegssnurror

Smördegssnurror är goda snittar som passar utmärkt som goda drinktilltugg. De är enkla att göra, bra att kunna förbereda innan. Dela degen och gör med olika fyllningar.

Till receptet
Kladdkaka med svarta bönor

Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.

Till receptet
Minifrittata med sparris och spenat

Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!

Till receptet
Ostbricka

Att servera en ostbricka passar alltid. Som avslutning på en god middag eller på buffébordet!

Till receptet
Kladdkaka på italienskt vis

En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.

Till receptet
Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

Till receptet
Parmesanchips

Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

Till receptet
Grissini med svarta oliver

Hembakade grissini med svarta oliver. Spröda brödpinnar som passar som drinktilltugg eller på buffén.

Till receptet
Tryffelmajonnäs

Majonnäs med smak av tryffel. Utmärkt som sås till ugnsrostade grönsaker eller kött.

Till receptet
Friterad zucchini med tryffelmajonnäs

Zucchini frites med två typer av smaksatt majonnäs, en med tryffel och en med smak av sardeller. Goda alternativ till vanliga pommes frites.

Till receptet
Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

Till receptet
Avokado- och linssallad med balsamicovinägrett

Avokado och linser i en god kombination med en fräsch vinägrett.

Till receptet
Caesarkyckling

En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.

Till receptet
Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Till receptet
Buffébröd med tapenade

Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.

Till receptet
Skagenröra med pepparrot

En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.

Till receptet