Päron- och spenatsallad med citronricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

20min 11 ingredienser

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
100 g
valnötter
4
päron skivade tunt
1/2 fpk
250 g Ricotta
1/2
citron finrivet skal och saft
2 fpk
färsk spenat à 70 g
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept.

Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Maggie Winman

Vilken dryck med alkohol passar till denna sallad?

Anna Mellberg

Hej Maggie! Visa gärna personalen på Systembolaget detta recept, då kommer de kunna ge dig ett vinförslag som passar! Hoppas du får en riktigt härlig måltid, hälsningar vännerna på Zeta

Marcus

Hur lång är hållbarheten?

Emma Olsson

Hej Markus,
Päron har en tendens att mörkna den skurits och utsatts för luft för länge. Mitt tips är att äta salladen samma dag och om du får över ställer in den i kylen och äter dagen efter 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta