Receptinspiration

Capresesoppa

Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.

Till receptet
Pasta med broccoli och parmesan

Kombinationen vitlök, broccoli och parmesan är oslagbar till pasta.

Till receptet
Lax i ugn med fetaost och oliver

Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.

Till receptet
Varma grönsaker med mozzarella

Ugnsgratinerade grönsaker med marinerade kronärtskockor och svarta oliver. Toppa med smält mozzarellaost. Ett vegetariskt alternativ eller tillbehör.

Till receptet
Spaghetti Carbonara

Kolarhustruns spaghetti skall vara svart av peppar. Carbonara kan lagas med bacon, eller som i Italien med pancetta.

Till receptet
Gryner med soffritto

Soffritto är en smakgrund för italienska maträtter, istället för buljong. Här har vi blandat den genuina soffritto-smaken med gryner, kapris och citron.

Till receptet
Pasta Tortiglioni med halloumi och spenat

En enkel pasta med stekt halloumi i tärningar. Gott kryddad med spenat och citron.

Till receptet
Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

Saftiga örtmarinerade kycklingspett med ratatouille. Gott att grilla!

Till receptet
Spaghetti Bolognese

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

Till receptet
Pasta Fusilli med gremolata och parmesanost

Gremolata på citron, persilja och vitlök med pasta och parmesan. Perfekt på en buffé!

Till receptet
Kikärtsbiffar med grönsaker och mozzarella

Lätta och frasiga kikärtsfritters med smaka av citron och basilika.

Till receptet
Spaghetti med vitlök och chili

Det enkla är ofta det godaste! Chili och vitlök tillsammans med olivolja och massor av persilja. Smaklig måltid.

Till receptet
Pastasallad med tomat, fetaost och oliver

En uppdaterad version av en klassisk grekisk sallad, med pasta, spenat och kapris som bidrar med sin goda smak.

Till receptet
Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana är en rätt med ursprung i den italienska byn Amatrice. Pastan serveras med mustig tomatsås gjord på tomater och guanciale eller pancetta.

Till receptet
Spaghetti med vitlök, chili och pecorino

Den här pastarätten är som gjord för vardagen – snabb och smakrik! Färsk chili ger den precis rätt mängd hetta medan pecorino tillför en oemotståndlig sälta. Detta är rätten som förvandlar en enkel måltid till något extra utan att kräva tid eller krångel i köket. Perfekt för de där hektiska dagarna när du vill ha något gott och värmande på bordet snabbt.

Till receptet
Vegetarisk pastagratäng

En krämig vegetarisk pastagratäng med broccoli och kantareller.

Till receptet
Fullkornsbulgur & Quinoa med fetaost och oliver

Denna näringsrika rätt med fullkornsbulgur av durumvete och röd quinoa passar bra som en matig egen rätt, eller som tillbehör till fisk eller kyckling.

Till receptet
Vegetariska köttbullar med spaghetti

Vegetariska köttbullar gjorda med bönor och parmesanost. Serveras med spaghetti och tomatsås à la Lady och Lufsen.

Till receptet
Pastagratäng med pancetta

En riktigt god pastagratäng med pancetta och mozzarella. Med allt i ett blir det lite extra gott!

Till receptet
Chiligryta med tomat och kidneybönor

God och smakrik chiligryta med kidneybönor. Lika god som vegetarisk variant utan salsiccia.

Till receptet
Pasta med kikärtor

Pasta e Ceci - kikärtor, rosmarin och parmesan till en härlig pasta

Till receptet
Orzosoppa med savoykål

Zuppa di orzo con verza. När du vill ha en nyttigare middag som går snabbt att tillaga, då är den här goda soppan med orzo och kål perfekt.

Till receptet
Linssoppa med pesto

Mustig linssoppa med tomater och pesto. Enkel och snabb soppa som mättar.

Till receptet
Frittata med vitlöksfräst broccoli

Bjud på en rustik frittata - Italiensk omelett med Grana Padano och vitlöksfräst broccoli.

Till receptet
Nötfärsburgare

Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

Till receptet
Omelett med parmesan

Omelett passar perfekt som en lättare måltid eller till en härlig brunch. Parmesan och persilja sätter smaken.

Till receptet

Receptinspiration

Gryner med soffritto

Soffritto är en smakgrund för italienska maträtter, istället för buljong. Här har vi blandat den genuina soffritto-smaken med gryner, kapris och citron.

Till receptet
Grönkålssallad med fem gryner

Insalata di cavolo riccio e cinque cereali. Den populära grönkålen gör sig extra bra tillsammans med gryner i denna mättande sallad.

Till receptet
All’arrabiata med gryner

En variant på den klassiska pastan. Denna har också ett härligt sting av chili men med snabblagade och goda gryner från Italien.

Till receptet
Grynsallad med apelsindressing

Apelsindressingen ger denna grynsallad en härlig citrussmak som passar bra till fetaosten och valnötterna. Insalata di farro con salsa all'arancia.

Till receptet
Fullkornsbulgur & Quinoa med fetaost och oliver

Denna näringsrika rätt med fullkornsbulgur av durumvete och röd quinoa passar bra som en matig egen rätt, eller som tillbehör till fisk eller kyckling.

Till receptet
Orzosoppa med savoykål

Zuppa di orzo con verza. När du vill ha en nyttigare middag som går snabbt att tillaga, då är den här goda soppan med orzo och kål perfekt.

Till receptet
Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

Till receptet
Värmande pumpagryta med gryner

Matig och välsmakande pumpa- och grönkålsgryta med fin sötma av butternut squash. Spezzatino di zucca e farro.

Till receptet

Receptinspiration

Bönsallad med fänkål, persilja och rödlök

Den knapriga fänkålen med sin milda, goda smak ger karaktär åt denna bönsallad.

Till receptet
Bönsallad med selleri och chili

Att göra en bönsallad är enkelt och snabbt, men framförallt gott! Här med selleri och chili.

Till receptet
Ekologisk sallad med bönor, tomat och fetaost

Bönorna gör denna sallad med fetaost och tomater, till en matig och god rätt att bjuda på.

Till receptet
Grekisk sallad

En smak av sommaren som passar året om - grekisk sallad med fetaost, oliver och rödlök.

Till receptet
Grönsallad med enkel vinägrett

Den enkla grönsalladen passar de flesta middagsbord. Smaksatt med vinägrett blir den extra god.

Till receptet
Halloumisallad med marinerade bönor

En matig och färgrik halloumisallad som också är glutenfri. Den passar lika bra till buffébordet som till lunch.

Till receptet
Morotssallad med rädisor och spenat

En färgsprakande, knaprig och god sallad med morötter och rädisor.

Till receptet
Melon och fetaostsallad

Melon och fetaost är en fantastisk smakkombination, perfekt för sommarbuffén.

Till receptet
Pastasallad med pesto och parmesan

Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

Till receptet
Pastasallad med tonfisk

Snabb och matig vardagssallad med blandade bönor, pasta, tonfisk och ägg!

Till receptet
Pastasallad med tomat, fetaost och oliver

En uppdaterad version av en klassisk grekisk sallad, med pasta, spenat och kapris som bidrar med sin goda smak.

Till receptet
Somrig kornsallad

Insalata di orzo estiva. En enkel och smakfull salladsrätt med de långsamma kolhydraterna från Orzo-mixen som ger en skön och balanserad energi för dagen.

Till receptet
Tomat- och mozzarellasallad

Insalata caprese blir som allra godast med en buffelmozzarella och söta smakrika tomater - en underbart god sallad!

Till receptet
Tomatsallad med basilika och oliver

Lägg gärna upp tomatskivorna på ett fint fat, lägg på lökringar och oliver och häll över vinägretten.

Till receptet
Tomatsallad med rödlök, mozzarella och basilika

Rödlöken skall dra i några minuter i vinägretten, då får den en mild frisk smak tillsammans med tomaterna och mozzarellan.

Till receptet

Receptinspiration