Bröd och bakverk
Baka matbröd och bakverk med olivolja och bönor. Bjud på italienska klasiska bröd som focaccia, piadina, grissini och italienskt lantbröd. Eller varför inte klassiska italienska bakverk som cannoli och citronpaj. Olivolja har mycket bra bakegenskaper. Prova att använda bönor och färskost när du bakar. Här har vi samlat italienska klassiska bröd och andra populära matbröd och söta bröd..
Receptinspiration
Cupcakes med moccamascarpone
Cupcakes gjorda med bönor och vanilj, toppad med mascarponefrosting med smak av kaffe.
Bullar med choklad och mandelmassa
Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.
Citronpaj med kikärtsmaräng
Italiensk dessertpaj med citronkrämsfyllning toppad med härligt fluffig maräng.
Chokladtryfflar med vit choklad
Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.
Cannoli
Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.
Italiensk äppelkaka
Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad.
Kladdkaka med svarta bönor
Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.
Kladdkaka på italienskt vis
En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.
Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor
Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.
Biscotti
Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.
Limoncellosorbet med italiensk maräng
Festlig sorbet med frisk och syrlig limoncello, smakar ljuvligt tillsammans med italiensk maräng och pistagesmak i biscotti.
Morotskaka med mascarponekräm
Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.
Mandelkaka med mascarponeglass
En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.
Kokoskaka med mangosås och kokosglass
Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.
Superenkla nöt- & chokladbollar
Tartufi semplici al cioccolato e noci. En lite nyttigare chokladboll som passar perfekt som mellanmål.
Receptinspiration
Sötpotatisbröd
Pane di patate dolci. Saftigt och fiberrikt bröd som är fantastiskt god att rosta!
Buffébröd med tapenade
Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.
Pizzadeg snabbjäst
Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.
Ciabatta
Ciabatta betyder toffel på italienska, vilket kommer av formen på brödet.
Focaccia med fetaost och soltorkade tomater
Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.
Brytbröd med oregano och parmesan
Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.
Piadina - italienska tunnbröd
Upptäck hur enkelt och gott det är att baka egna Piadina, Italiens traditionella tunnbröd. Med en mjuk insida och en lätt krispig yta passar detta bröd perfekt att fylla med dina favoritingredienser – från grillade grönsaker till smakrik ost och skinka. På bara några minuter på stekpannan har du ett fantastiskt gott bröd, perfekt för wraps eller som tillbehör till en måltid. Ett måste för alla som älskar italiensk matlagning!
Grissini med svarta oliver
Hembakade grissini med svarta oliver. Spröda brödpinnar som passar som drinktilltugg eller på buffén.
Italienskt lantbröd
Ett klassiskt italienskt lantbröd som blir saftigt och segt med en knaprig skorpa.