Kräftskivans tillbehör
Härlig augustimåne, goda vänner och röda kräftor – bjud in till kräftskiva! Här hittar du recept på goda tillbehör som är gott att servera till kräftorna, filoncini, aioli, tapenadebröd, parmesanpaj, kantarellpasta, och en god efterrätt.
Receptinspiration
Italiensk paj
Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.
Basilika- och parmesanaioli
Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.
Aioli
Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan. Om du vill kan du vända ner någon matsked olivolja som smaksättning när såsen är klar. Vispas eller mixas olivolja för hårt blir den bitter i smaken, därför väljer vi i Zetas receptgrupp att vända eller röra ner den i slutet.
Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater
Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.
Frasiga parmesanpinnar
Tilltugg till fördrinken? Frasiga smördegspinnar är både enkelt och gott.
Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater
Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.
Parmesanostpaj
Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.
Minipizzor med sardeller och oliver
Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.
Caesardressing
Caesardressing med sardeller och parmesan. Ett måste till den klassiska caesarsalladen, passar även till andra sallader, grillad kyckling eller fisk.
Pastasallad med pesto och parmesan
Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.
Smördegssnurror
Smördegssnurror är goda snittar som passar utmärkt som goda drinktilltugg. De är enkla att göra, bra att kunna förbereda innan. Dela degen och gör med olika fyllningar.
Kladdkaka med svarta bönor
Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.
Minifrittata med sparris och spenat
Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!
Ostbricka
Att servera en ostbricka passar alltid. Som avslutning på en god middag eller på buffébordet!
Kladdkaka på italienskt vis
En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.
Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja
Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.
Parmesanchips
Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!
Grissini med svarta oliver
Hembakade grissini med svarta oliver. Spröda brödpinnar som passar som drinktilltugg eller på buffén.
Tryffelmajonnäs
Majonnäs med smak av tryffel. Utmärkt som sås till ugnsrostade grönsaker eller kött.
Friterad zucchini med tryffelmajonnäs
Zucchini frites med två typer av smaksatt majonnäs, en med tryffel och en med smak av sardeller. Goda alternativ till vanliga pommes frites.
Laxcarpaccio på crostini
Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.
Avokado- och linssallad med balsamicovinägrett
Avokado och linser i en god kombination med en fräsch vinägrett.
Caesarkyckling
En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.
Päron- och spenatsallad med citronricotta
Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.
Buffébröd med tapenade
Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.
Skagenröra med pepparrot
En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.