Fetaost

Lär dig allt om fetaost.

Bakad-feta-med-basilika

Fetaost – Greklands stolthet

Få saker är så förknippade med den grekiska maten som fetaosten. Den umamitäta, salta lite syrliga vitosten är mångas favorit. Den görs på fårmjölk oftast blandad med lite getmjölk, men föredrar man en mildare variant så finns salladsosten tillverkad av komjölk.

Läs mer
Rödbetshummus recept

Förvaring och hållbarhet av Fetaost

Traditionen att göra ost kommer från dagarna då varken kyl eller frys existerade. Osten var ett sätt att konservera den goda och näringsrika mjölken djuren gav. Ost har lång hållbarhet, fetaost är inget undantag om den förvaras rätt!

Läs mer

Tillverkning av Fetaost

Att ysta ost är ett hantverk, Fetaost är inget undantag. I generationer har kunskapen om hur man tar hand om den goda får- och getmjölken förts vidare och tillverkningen sker på samma vis som på farfars fars tid.

Läs mer

Se hela vårt

Sortiment av fetaost

Se hela vårt sortiment med fetaost