Italienska smaksättare

Här hittar kunskap om italienska smaksättare som kapris, sardeller och matlagningsvin.

Olivolja och vinäger är bästa italienska smaksättarna

Italienska smaksättare

En god olivolja och en smakrik vinäger. Så enkelt är det. Sallad, grönsaker, bönor, fisk och kött – det mesta blir godare när du smaksätter med en vinägrett eller marinad. Variationen är oändlig, så krydda efter egen smak och hitta din favorit.

Italienska smaksättare du inte vill vara utan i köket
kaprisblomma

Kapris - Italiens salta blomknoppar

Kapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.

Läs mer
aperitivo

Aperitivo - Recept & inspiration på italiensk plockmat

Aperitivo, det goda, enkla italienska sättet att umgås. En aperitivo kan vara ett alldeles eget tillfälle eller bara början på en lång, härlig kväll. En burk oliver, crostini med din favoritcremè, några skivor charkuterier, ett glas vin eller vad du vill. 

Läs mer

Se hela vårt

Kapris och sardellsortiment

Både kapris och sardeller är viktiga smaksättare i många italienska pastarätter och ger en fantastisk sälta till exempel i en tomatsås. Kapris och sardeller är också spännande och smakförhöjande inslag i sallader, potatissallad och vinägretter.

Kapris och sardeller
Friterad kapris