Italienska smaksättare

Här hittar kunskap om italienska smaksättare som kapris, sardeller och matlagningsvin.

kaprisblomma

Kapris - Italiens salta blomknoppar

Kapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.

Läs mer
aperitivo

Aperitivo - Recept & inspiration på italiensk plockmat

Aperitivo, det goda, enkla italienska sättet att umgås! Koppla av med vänner och familj tillsammans med något gott att äta och dricka. Lägg upp, häll upp, njut. Svårare än så behöver det inte vara. En aperitivo kan vara ett alldeles eget tillfälle eller bara början på en lång, härlig kväll. En burk oliver, crostini med din favoritcremè, några skivor charkuterier, ett glas vin eller vad du vill. Du bestämmer vad din aperitivo ska bestå av, bara fantasin sätter gränser.

Läs mer

Se hela vårt

Kapris och sardellsortiment

Både kapris och sardeller är viktiga smaksättare i många italienska pastarätter och ger en fantastisk sälta till exempel i en tomatsås. Kapris och sardeller är också spännande och smakförhöjande inslag i sallader, potatissallad och vinägretter.

Kapris och sardeller
Friterad kapris