Kapris - Italiens salta blomknoppar
Kapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.
Här hittar kunskap om italienska smaksättare som kapris, sardeller och matlagningsvin.
En god olivolja och en smakrik vinäger. Så enkelt är det. Sallad, grönsaker, bönor, fisk och kött – det mesta blir godare när du smaksätter med en vinägrett eller marinad. Variationen är oändlig, så krydda efter egen smak och hitta din favorit.
Italienska smaksättare du inte vill vara utan i köketKapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.
Aperitivo, det goda, enkla italienska sättet att umgås. En aperitivo kan vara ett alldeles eget tillfälle eller bara början på en lång, härlig kväll. En burk oliver, crostini med din favoritcremè, några skivor charkuterier, ett glas vin eller vad du vill.
Matlagningsvin gör din soppa, sås eller gryta mustig och smakrik. Zeta Matlagningsvin är reducerat för att få en mer koncentrerad smak och en lägre alkoholhalt. Att använda vin i mat är ett enkelt sätt att få fler smakdimensioner. En överbliven skvätt av det goda vinet kan ge din vanliga köttfärssås en rejäl smakskjuts.
Se hela vårt
Både kapris och sardeller är viktiga smaksättare i många italienska pastarätter och ger en fantastisk sälta till exempel i en tomatsås. Kapris och sardeller är också spännande och smakförhöjande inslag i sallader, potatissallad och vinägretter.
Kapris och sardeller