Tillverkning av mozzarella
Tillverkning av mozzarella är hantverksmässig och mjölken kommer från ko eller vattenbuffel. Följ tillverkningsprocessen från det att mjölken hälls i stora rostfria kittlar till att den svalnar i kallt vatten.
Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Mozzarellan är en av Italiens mest kända ostar. Med sin mjuka, milda smak, unika konsistens och fantastiska smältegenskaper är det lätt att förstå varför mozzarellan är så populär i Italien och resten av världen. De mest kända mozzarellaostarna är buffelmozzarella och mozzarella gjord på komjölk. Dessutom finns burrata, en riktig delikatessmozzarella och scamorza, som är en rökt mozzarella.
Det finns två typer av mozzarella; en enklare variant som tillverkas av komjölk och buffelmozzarella som tillverkas av mjölk från vattenbuffel. Mozzarella gjord på komjölk är inte ursprungsskyddad och kan därför tillverkas i flera länder världen över. I Italien kallas mozzarella gjord på komjölk, inte för mozzarella utan för för fior di latte.
Mozzarella - En av Italiens mest kända ostarTillverkning av mozzarella är hantverksmässig och mjölken kommer från ko eller vattenbuffel. Följ tillverkningsprocessen från det att mjölken hälls i stora rostfria kittlar till att den svalnar i kallt vatten.
Läs merMozzarella är en färskvara och ska förvaras kallt i kylskåp eftersom osten har en relativt kort hållbarhet.
Läs merMozzarellans bästa vänner är solmogna röda tomater, färsk basilika och en god olivolja. Denna mozzarella och tomatkombination kallas ”Insalata Caprese” men det finns många andra sätt att använda mozzarella i matlagningen. Mozzarella när man är gravid? Inga problem. Inspiration och tips på matlagning med mozzarella hittar du här.
Burrata är en handgjord delikatessmozzarella som är extra krämig. Burratans krämiga innehåll flyter ut när du skär i den. Scamorzan är en rökt mozzarella, underbart god som smaksättare till grönsaker och grillat kött.
Läs merMissa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.
Prenumerera