Det går enkelt att variera pinsa efter tycke och smak och toppings på pinsa kan varieras i det oändliga. Här har vi samlat våra bästa varianter. Pinsa Rossa är en klassisk variant med tomatsås och mozzarella som bas. Toppas ofta med italienska charkuterier som exempelvis Prosciutto di Parma, prosciutto cotto, mortadella eller Salame Pepperoni. Toppas med örter som basilika eller oregano. Pinsa Bianca är utan tomatsås och i stället används exempelvis mascarpone, kronärtskockcreme eller svampcreme och mozzarella som bas. Pinsa som efterrätt är också gott med till exempel nötcreme som bas och toppas med jordgubbar och basilika
Pinsafamiljen växer
Pinsa har blivit väldigt uppskattat och nu finns det både Pinsa, mini-Pinsa, Pinsasåser och glutenfri Pinsa i sortimentet. Du hittar Pinsa och Mini Pinsa i kyldisken. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien, i matregionen framför andra, Emilia Romagna. Den är bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och självklart ingår Extra jungfruolivolja i degen. Degen får jäsa i 18 timmar för att sedan handknådas och stenugnsbakas.