Zeta Bresaola
Tunna skivor av nötinnanlår lufttorkat upp till 2 månader. Smaken är mild, aromatisk och kryddig. Kanel, peppar, lagerblad, muskot, nejlika är några smaker man skönjer i denna välsmakande delikatess. Perfekt för dig som önskar en mager charkprodukt, endast 4 % fett. Ursprunget för traditionen hittas framför allt i Lombardiets alpbyar. Bresaola avnjuts bäst på charkbrickan eller som anpastirätt. Traditionellt serveras den med rucolasallad, hyvlad Grana Padano, olivolja och lite pressad citron.
Ingredienser | Nötkött*, salt, dextros, naturliga aromer, konserveringsmedel E250 och E251. Till 100 g färdig produkt har 147 g kött använts. *Uppfött och slaktat i EU. |
Avrunnen vikt | g |
Förvaring oöppnad förpackning | Kylvara max +8 °C. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning håller ca 3 dagar i kylskåp. |
Näringsvärden | Energi 655 kJ, 155 kcal Fett 2,5 g Kolhydrat 0.8 g Protein 32 g Salt 3,2 g |