Zeta Fettuccine
Fettuccine är en klassisk italiensk bandpasta bakad på ägg och durumvete och den har sitt ursprung i det toskanska och romerska köket. Fettuccine betyder små band. Pastadegen innehåller hela 5 ägg per kilo mjöl vilket ger en smidig deg som kan kavlas tunt. Äggen ger även en extra god smak samt en lite högre proteinhalt och därmed ett bra tuggmotstånd, al dente. Fettucine serveras gärna med en sås med bitar gjord på kött, kyckling eller grönsaker.
Ingredienser | DurumVETEmjöl, ÄGG (24%). Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | 500 g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje liter vatten tillsätt ½ matsked salt. Häll i pastan och rör om i början, sen då och då (spara en kopp pastavatten till den goda såsen). Efter 5–6 minuter sila pastan men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja som gör att pastan inte klibbar, och dessutom blandas lättare med din favoritsås. |
Näringsvärden | Energi 1559 kJ, 368 kcal Fett 3.4 g Kolhydrat 69 g Protein 14 g Salt 0.13 g |