Zeta Fuet Iberico
Fuet Iberico är en spansk lufttorkad salami med 80 procent kött från den världsberömda svartfotade Ibericogrisen. Fuet är katalanska och betyder ”piska” vilket beskriver den långa smala formen på salamin. Torkningen pågår i 15 dagar vilket ger en fyllig och mustig umamirik arom. Fuet Iberico är perfekt på den lyxigare charkbrickan, som drinktilltugg, i en matig sallad, pastarätt eller som tillbehör till pizzan.
Ingredienser | Kött av Iberisk gris* 81%, kött av gris** 12%, LAKTOS (från MJÖLK) salt, MJÖLKpulver, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250, mögelkultur. Stoppad i naturtarm från gris. Till 100g färdig produkt har 155g kött använts. *Fött, uppfött och slaktat i Spanien. Aenor-certifierad råvara. |
Avrunnen vikt | g |
Förvaring oöppnad förpackning | Förvaras mörkt och svalt, max +18 ˚C |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och är hållbar ca 4 dagar. |
Näringsvärden | Energi 1885 kJ, 455 kcal Fett 39 g Kolhydrat 2,4 g Protein 23 g Salt 4,5 g |