Zeta Linguette
Linguette är en variant på pastaformen linguine, som betyder liten tunga och kan liknas vid en tillplattad spaghetti. Linguette är tillverkad av durumvetemjöl som är en källa till protein, halten är 14 procent. Det ger en fylligare smak och bra kokegenskaper på pastan, som behåller tuggmotståndet och al-dentekänslan genom hela måltiden. Pastaformen kommer från regionen Ligurien som är känt för sin basilika och pesto, vilket är en perfekt sås till Linguette. Linguette äts även ofta med skaldjur.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koktid 8-9 minuter. Koka pastan så här: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 8 minuter för al dente eller 9 minuter om du föredrar en mjukare pasta. Sila pastan i ett durkslag, men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja. På det viset klibbar inte pastan och blandas dessutom lättare med din favoritsås – och glöm inte pastans bästa vän: Zeta Parmigiano Reggiano. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1.5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt <0.01 g |