Zeta Linguine
Casa Di Luca Linguine är tillverkad av 100% italienskt durumvete, enligt gammal tradition. Den är mycket lättare att koka perfekt ”al dente” och behåller det rätta tuggmotståndet genom hela måltiden utan att bli klibbig. Pastasorten Linguine kommer från regionen Ligurien i nordvästra Italien, med Genova som huvudstad. I Ligurien serveras alltid Pesto Genovese med Linguine. Zeta Linguine är utmärkt även med tomatsåser, olivolja eller skaldjurssåser.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koktid 8 minuter. Koka pastan så här: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 8 minuter för al dente eller 9 minuter om du föredrar en mjukare pasta. Sila pastan i ett durkslag, men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja. På det viset klibbar inte pastan och blandas dessutom lättare med din favoritsås – och glöm inte pastans bästa vän: Zeta Parmigiano Reggiano. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt 0 g |