Zeta Maccaronetti
Maccaronetti är små makaroner. Casa Di Luca Maccaronetti är tillverkad av 100% italienskt durumvete av premium kvalitet, med ett högt proteininnehåll, 14% och tillverkad som den gjordes förr i tiden med ”trafila al bronzo”, det vill säga med bronsvalsar. Bronsvalsningen ger pastan en lite sträv yta som gör att den suger åt sig såsens smaker extra bra. Den här pastan är mycket lättare att koka perfekt ”al dente” och behåller det rätta tuggmotståndet genom hela måltiden.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koktid 8 minuter. Koka pastan så här: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 8 minuter för al dente eller 9 minuter om du föredrar en mjukare pasta. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt <0,01 g |