Zeta Mini Pinsa
Zeta Mini Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär. En Mini Pinsa är lagom som måltid för en person. Traditionellt bakas pinsa ut till ett platt ovalt bröd och kan närmast beskrivas som en blandning av focaccia och pizza. Toppas med delikatesser och äts likt en pizza. Brödet kan gräddas med olivolja och krämig mozzarella. När det är klart toppas det med goda tillbehör som tex pesto, burrata och färska örter. Ringla en smakrik olivolja över din pinsa strax innan servering.
Ingredienser | VETEmjöl 47%, vatten, durumVETEmjöl, surdeg 4,2% (vatten, VETEmjöl), extra jungfruolivolja 3,5%, salt, jäst, KORNmalt. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Lägg pinsan på en plåt. 3. Lägg på mozzarella och riven parmesan. 4. Grädda i ca 5-6 min eller tills osten smält och brödet fått fin färg. 5. Toppa med delikatesser tex pesto, lufttorkad skinka och örter. 6. Ringla över god olivolja innan servering. |
Förvaring oöppnad förpackning | Förvaring: Kylvara max +8 °C. Går bra att frysa. |
Näringsvärden | Energi 1112 kJ, 263 kcal Fett 4.8 g Kolhydrat 44 g Protein 9,4 g Salt 1.8 g |