Zeta Pappardelle
Pappardelle bakas alltid med ägg och i Casa Di Luca Pappardelle kommer äggen från frigående höns och är dessutom extra många, hela fem stycken per kilo högklassigt durumvete. Den höga ägghalten gör degen ovanligt smidig och den färdiga pastan blir godare, mer porös, sammetslen och spänstig som om den vore hemmagjord.
Ingredienser | DurumVETEmjöl, ÄGG (24%). Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje liter vatten tillsätt 1/2 msk salt. Rör om i början, sen då och då (spara en kopp pastavatten till den goda såsen). Efter 6 minuter sila pastan men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja som gör att pastan inte klibbar, och dessutom blandas lättare med din favoritsås. |
Näringsvärden | Energi 1559 kJ, 368 kcal Fett 3.4 g Kolhydrat 69 g Protein 14 g Salt 0.13 g |