Zeta Pastamore
Zeta Pastamore är en hjärtformad rörpasta. Pastan är bakad på ett italienskt durumvete med hela 14 procents proteinhalt. Det ger fina kokegenskaper och gör att pastan behåller al dente-känslan genom hela måltiden. Den är tillverkad av valsar som ger en porös, lite ojämn yta vilket gör att såsen och smakerna absorberas bättre. Pastan är varsamt torkad under lång tid vilket gör att den inte spricker vid kokning. Passar utmärkt till fylliga såser.
Förpackningsstorlekar | 400 g |
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull vatten. För varje 100g pasta behöver du 1 liter vatten och 1/2 matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka i 13 minuter för al dente eller 14 minuter om du föredrar mjukare pasta. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
Näringsdeklaration per 100 g | Energi 1555 kJ, 367 kcalFett 1,5 gVarav mättat fett 0.2 gKolhydrat 73 gVarav sockerarter 3,0 gFibrer 2,5 gProtein 14 gSalt 0 g |