Zeta Penne Rigate
Casa Di Luca Penne Rigate är tillverkad av 100% italienskt durumvete, enligt gammal tradition och tillverkad som den gjordes förr i tiden med ”trafila al bronzo”, det vill säga med bronsvalsar. Den här pastan är mycket lättare att koka perfekt ”al dente” och behåller det rätta tuggmotståndet genom hela måltiden utan att bli klibbig. Penne Rigate gör sig bäst i sallader, såser med stora bitar kött och grönsaker och tjockare såser.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koktid 9-10 minuter. Koka pastan så här: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 9 minuter för al dente eller 10 minuter om du föredrar en mjukare pasta. Sila pastan i ett durkslag, men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja. På det viset klibbar inte pastan och blandas dessutom lättare med din favoritsås – och glöm inte pastans bästa vän: Zeta Parmigiano Reggiano. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt 0 g |